Sałatka na zielono ze szparagami i cukinią

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna sałatka w zielonych kolorach . Szparagi doskonale połączyły się z inną zieleniną , posmakowały nawet najbardziej opornym domownikom , jeśli chodzi o warzywa:)Szybka w przygotowaniu , pełna witamin , z dostępnych składników .

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 garść rukoli
    1/2 małej cykinii
    4 szparagi zielone
    1/2 szklanki groszku konserwowego
    1 młoda cebula
    Sos:
    3 łyżki oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka miodu
    po 2 szczypty soli i pieprzu
    Dodatkowo:
    osolony wrzątek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy

Sałatka na zielono ze szparagami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka na zielono ze szparagami i cukinią 1. Szparagi myję, usuwam zdrewniałe końcówki , gotuję w wrzątku ok. 8 minut , przelewam zimną wodą , odsączam , kroję na mniejsze kawałki . Cukinię kroję w pół plasterki , wrzucam do wrzątku-nie gotuje , odcedzam po 2 minutach . Składniki sosu umieszczam w słoiczku , potrząsam do połączenia składników . Do rukoli dodaję pokrojoną w krążki cebulę , groszek, szparagi , cukinię , polewam sosem , lekko mieszam , nakładam porcje na talerze .

Porady

Warzywa do sałatek najlepiej dobierać sezonowo , wtedy są najlepsze :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Przyprawy Sałata Szparagi Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować