Sałatka jajeczna z pieczarkami i fasolką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i pożywna sałatka.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,7 litrowy słoik marynowanych pieczarek
    400 gram ( masa netto) czerwonej fasolki ( 1 puszka)
    7 jajek ugotowanych na twardo
    200 gram białej części pora
    2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
    2 łyżki majonezu
    Sól
    Pieprz kolorowy lub cytrynowy
    Ewentualnie jeszcze :
    1-2 łyżeczki musztardy miodowej i 1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka jajeczna z pieczarkami i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka jajeczna z pieczarkami i fasolką 1. Pieczarki osączone posiekać ( kilka zostawić do dekoracji) i przełożyć na sitko, aby jeszcze obciekły.
    Fasolkę osączyć z zalewy, opłukać zimną wodą i osączyć na sitku.
    Por posiekać i zalać wrzątkiem na około 3-5 minut, osączyć i odcisnąć z nadmiaru płynu.
    Jajka posiekać. Jedno pozostawić do dekoracji.
    Połączyć wszystkie składniki z majonezem i jogurtem, doprawić do smaku, wystarczy sól i pieprz ale można też dodać musztardę i cukier.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Jajka Pieczarki Por Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować