Sałatka z marynowanymi pieczarkami, porem i groszkiem

4.48 (199 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybka, kilkuskładnikowa - sprawdzi się doskonale na wielkanocnym stole.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    2 pory (białe i jasno zielone części)
    słoik marynowanych pieczarek
    puszka groszku konserwowego
    majonez
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z marynowanymi pieczarkami, porem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kosteczkę.
  • 2. Por przekroić wzdłuż na pół a później pokroić w plasterki. Sparzyć we wrzątku, odsączyć z wody.
  • 3. Pieczarki pokroić w kosteczkę.
  • 4. Groszek odsączyć z zalewy i przepłukać na sicie.
  • 5. Natkę drobniutko posiekać.
  • 6. Wszystkie składniki połączyć. Wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jajka Marynata Por Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować