Sałatka jajeczna z porem i rzodkiewką

4.49 (154 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyśmienita. Dobre smaki...por, rzodkiewki, kiszone ogórki i jajka. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    por
    2 pęczki rzodkiewek
    4 kiszone ogórki
    duża łyżka majonezu
    łyżeczka musztardy sarepskiej
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Majonez

Sałatka jajeczna z porem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę. Cały por z zieloną częścią pokroić w półplasterki. Na sicie przelać gorącą wodą, a następnie zimną. Ogórki i rzodkiewki pokroić w półplasterki. Wszystko przełożyć do salaterki i dodać majonez, musztardę, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Wymieszać, schłodzić, podawać.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować