Sałata ryżowa z koperkiem

4.43 (153 ocen)

  • Łatwy

Jest nieskomplikowana, niedroga i smakuje wiosną. Przepis przysłała Jolanta Litwin

  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż (w woreczku): 1 opakowanie
    - ogórek: 2 sztuki
    - jajka: 5 sztuk
    - koperek: 0.5 pęczka
    - majonez: 2 łyżki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.43 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sałata ryżowa z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko,
    jajka na twardo. Studzimy.
  • 2. Ogórki myjemy, obieramy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Lekko solimy, odstawiamy
    na 10 minut, następnie
    odciskamy.
  • 3. Koperek myjemy, osuszamy
    i siekamy. Jajka obieramy
    i kroimy w kostkę.
  • 4. Do ryżu dodajemy ogórka,
    jajka i koperek. Doprawiamy
    i mieszamy z majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ryżowa z koperkiem

To może cię zainteresować