Sakiewki schabowe nadziane kurkami, papryką i serem żółtym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zamiast tradycyjnych roladek schabowych przygotowałam sakiewki z pysznym farszem. Warto zaskoczyć rodzinkę :)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 plastry schabu (po ok.120 g)
    400 g kurek
    pół papryki czerwonej i zielonej
    mała cebula dymka
    3 łyżki sera żółtego
    150 g śmietany 30 proc.
    posiekany szczypiorek
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Sakiewki schabowe nadziane kurkami, papryką i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbij, z obu stron przypraw solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć umyte, oczyszczone i drobniej pokrojone grzyby, posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podsmaż do miękkości, na końcu dopraw solą i pieprzem. Połowę farszu przełóż do garnuszka i podgrzej ze śmietanką na sos. Pozostałą część farszu połącz z tartym, żółtym serem, podgrzej.
  • Sakiewki schabowe nadziane kurkami papryką i serem żółtym 2. Na plastry schabu rozłóż farsz z żółtym serem. Zwiąż u góry nićmi kuchennymi, tworząc sakiewki.
  • Sakiewki podsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Następnie piecz ok.30 minut w 180 st. Podawaj na przygotowanym sosie, posypanym posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :) 3. Sakiewki podsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Następnie piecz ok.30 minut w 180 st. Podawaj na przygotowanym sosie, posypanym posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Papryka Schab Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować