Gulasz wieprzowy z mrożonką i suszonymi jabłkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny gulasz wieprzowy. Przygotowany z dodatkiem mrożonej marchewki i groszku oraz suszonych jabłek. Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki wędzonej papryki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki smalcu
    2 szkl wody
    2 listki laurowe
    3 ziela angielskie
    240 g mrożonej marchewki z groszkiem
    2 duże garście suszonych jabłek
    2 łyżeczki z dużym czubkiem koncentratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki soli - do gulaszu
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego- do gulaszu
    1 łyżeczka ziół prowansalskich - do gulaszu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z mrożonką i suszonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Wsypujemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
    W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek z łusek. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w kosteczkę.
    Na patelni rozpuszczamy smalec i wkładamy mięso, smażymy przez 5 minut. Dokładamy cebulę i czosnek i smażymy kolejne 5 minut, cały czas mieszamy. Przekładamy do garnka z gotującą wodą i dokładamy listki laurowe i ziele angielskie.
    Po godzinie gotowania dokładamy mrożonkę, suszone jabłka, koncentrat i przyprawy.
    Gotujemy razem przez około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować