Gulasz wieprzowy z kukurydzą i pomidorami

5 (163 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny gulasz. Gulasz przygotowałam z karkówki z dodatkiem kukurydzy konserwowej i pomidorów. Polecam na obiad.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag karkówki
    1 mała puszka kukurydzy konserwowej
    1 puszka krojonych pomidorów ( 400 g )
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 szkl wody
    kilka łyżek oleju
    sól do smaku
    biały pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z kukurydzą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w sporą kostkę, przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy. Kukurydzę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy.
    Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Mięso osuszamy na papierowym ręczniku i przekładamy na rozgrzany olej, smażymy około 5 minut. Przesmażone mięso wkładamy do gotującej się wody. Na tym samym oleju przesmażamy cebulę z czosnkiem na złoty kolor, dokładamy do gotującego się mięsa.
    Po około 50 minutach gotowania dokładamy odsączoną kukurydzę i pomidory z puszki raz przyprawy. Gotujemy przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować