Gulasz wieprzowy z jabłkami

4.98 (193 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny gulasz. Gulasz przygotowałam z karkówki z porem i jabłkami. Polecam jako danie główne.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag karkówki
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku - do mięsa
    1 łyżeczka ostrej papryki w proszku - do mięsa
    1 łyżeczka ziół prowansalskich - do mięsa
    1 łyżeczka soli - do mięsa
    1 por - jasna część
    1 łyżka masła klarowanego
    350 ml gorącej wody
    1 listek laurowy
    kilka kulek ziela angielskiego
    3 jabłka
    pieprz do smaku - do sosu
    sól do smaku - do sosu
Wystaw ocenę:

4.98 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Gulasz

Gulasz wieprzowy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody na papierowym ręczniku. Kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, odstawiamy. Por dokładnie myjemy i kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy mięso, smażymy przez 10 minut. Dodajemy por i smażymy razem przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, gotujemy do miękkości mięsa. Jabłka myjemy i wycieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne. Obieramy ze skórki i kroimy w cząstki, dodajemy do ugotowanego gulaszu i razem gotujemy przez chwilę, doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Masło klarowane Mięso Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować