Pasta z makreli z kaparami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pastę z makreli. Smaczna i domowa pasta do pieczywa. Przygotowana z dodatkiem serka ziołowego, kaparów i warzyw. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makreli wędzonej
    2 łyżki kaparów
    1 mały ząbek czosnku
    1/2 czerwonej cebuli
    4 rzodkiewki
    1 łyżka serka ziołowego
    1 łyżka majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Majonez Pasty Pasta rybna

Pasta z makreli z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z ryby oddzielamy od ości i dzielimy na drobne kawałeczki, przekładamy do miski. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę.
    Kapary odsączamy z zalewy i kroimy na drobno.
    Rzodkiewki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Odkrajamy kilka plasterków, a resztę kroimy w kosteczkę.
    Do miski z rybą dokładamy pokrojone kapary, cebulę i czosnek, rzodkiewki pokrojone w kosteczkę, serek, majonez. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Przekładamy do salaterki i dekorujemy plasterkami rzodkiewek i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować