Pasta z makreli

4.5 (152 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis na pyszną i szybką do zrobienia pastę z makreli. Ile kucharek tyle przepisów, ja podaję przepis na taką podstawową wersję pasty ponieważ składników można dorzucać i dorzucać :) Jak już wielokrotnie pisałam w kuchni ogranicza nas tylko wyobraźnia. :)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wędzona makrela 1 szt.
    jajka 3 szt.
    majonez 4 łyżki stołowe
    sól, pieprz
    szczypiorek opcjonalnie
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Jajko Majonez Pasty

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo. Kawałki makreli bez skórki i ości wkładam do miski, dodaję pokrojone w kostkę jajka, majonez oraz dla smaku sól i pieprz. Szczypiorek nie zawsze dodaję dlatego napisałam opcjonalnie. Całość dokładnie mieszam i jednocześnie rozgniatam widelcem do momentu uzyskania konsystencji pasty.

    I gotowe, smacznego! :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Makrela Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować