Ruskie kluski

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kluski. Takie kluski to szybki w przygotowaniu pomysł na szybki i tani obiad. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 380 g ugotowanych ziemniaków
    180 g wędzonego twarogu
    1 jajko
    3 średnie cebule
    olej do smażenia cebuli
    1 - 1,5 szkl mąki pszennej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne

Ruskie kluski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odstawiamy. Ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski. Dodajemy twaróg, jajko, połowę przesmażonej cebuli, mąkę i przyprawy. Zagniatamy gładkie ciasto i formujemy kluski. Gotujemy w osolonej wodzie z olejem przez kilka minut, odcedzamy.
    Kluski podajemy okraszone smażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Twaróg Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

4.41 (186 ocen)

kluski ruskie

To może cię zainteresować