Kotlety ziemniaczano - szparagowe z gulaszem i mizerią

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne danie obiadowe. Szparagi i ziemniaki w tym połączeniu smakują świetnie. Polecam na obiad.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na kotlety :
    30 dag ziemniaków
    250 g białych szparagów
    1 jajko
    8 - 10 łyżek bułki tartej
    solidna garść tartego żółtego sera
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
    woda do gotowania ziemniaków i szparagów
    Składniki na gulasz :
    30 dag piersi z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
    1 łyżka oleju
    1 szklanka wody
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka mąki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    Składniki na mizerię :
    30 dag ogórków
    1 łyżka jogurtu greckiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety ziemniaczano - szparagowe z gulaszem i mizerią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • s 1. Mięso kroimy w nieduże kawałki i mieszamy z przyprawą, odstawiamy. Ziemniaki i szparagi obieramy, myjemy i kroimy na kawałki, wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy do miękkości i przelewamy na cedzak, odsączamy. Czosnek kroimy na drobno i razem z mięsem obsmażamy na rozgrzanym oleju. Dolewamy 3/4 szklanki wody i gotujemy. W pozostałej wodzie mieszamy mąkę. Do ugotowanego gulaszu dodajemy koncentrat i przyprawy, wlewamy wodę z mąką i zagotowujemy.
    Ugotowane ziemniaki i szparagi rozdrabniamy na gładką masę i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
    Mizeria : ogórki myjemy i ścieramy na tarce, odsączamy z nadmiaru płynu. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować