Kotlety ziemniaczano serowe

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Dziś ziemniaki w innej odsłonie. Są to kotlety ziemniaczano serowe. Idealnie pasują do sosów mięsnych, warzywnych czy grzybowych. Ja podałam je z sosem pieczarkowym i surówką z czerwonej kapusty. Jeżeli zostaną Wam ziemniaki z dnia poprzedniego to śmiało wykorzystajcie je na takie właśnie kotlety. Szybko, smacznie i coś innego.

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 500 g ugotowanych ziemniaków
    100 g żółtego sera
    1 duże jajko
    1/2 posiekanego pęczka pietruszki
    do smaku:
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany

    dodatkowo :
    bułka tarta do panierowania
    jajka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczano serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dobrze utłuc tłuczkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki, ser i przyprawy do smaku. Wyrobić masę ale nie długo bo zacznie się robić rzadka. Podzielić masę na równe porcje. Formować kule a potem spłaszczać w dłoniach. Zanurzać kotlety w rozmąconym i doprawionym solą i pieprzem jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano na oleju z obu stron. Usmażone kotlety odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z tym do lubimy (u mnie sos pieczarkowy i surówka z czerwonej kapusty).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować