Nikt z nas nie lubi jak marnuje się żywność. Te kotlety , to jest sposób na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia..
30 min
Dla 1 osoby
Składniki:
ok 500 g ziemniaków ugotowanych
125 g twarogu solankowego
garść posiekanego grubego szczypioru
pieprz czarny młotkowany z kolendrą
jajko
sól do smaku
bułka tarta do zagęszczenia
Kotlety ziemniaczano - serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki dobrze ubić , albo przecisnąć przez praskę. Dodać pokruszony ser , jajko, szczypior, sól i pieprz do smaku. Bułkę tartą dodać, jeśli jest taka potrzeba tzn. żeby zagęścić masę. Wszystko dokładnie wymieszać, wyrobić.
Formować kotlety , panierować i smażyć na złoty kolor.
Podawać np. z sosem grzybowym. Smacznego.
Komentarze