Kotlety ziemniaczano - szparagowe z gulaszem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób

Zapraszam na smaczne danie obiadowe. Szparagi i ziemniaki w tym połączeniu smakują świetnie. Polecam na obiad.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki na kotlety :
    30 dag ziemniaków
    250 g białych szparagów
    1 jajko
    8 - 10 łyżek bułki tartej
    solidna garść tartego żółtego sera
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
    woda do gotowania szparagów i ziemniaków

    Składniki na gulasz :
    30 dag piersi z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
    1 łyżka oleju
    1 szkl wody
    1 łyżka koncentratu pomidoroweg1 łyżeczka mąki
    sól do smaku
    pieprz do smaku

    Składniki na mizerię :
    30 dag ogórków
    1 łyżka jogurtu greckiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety ziemniaczano - szparagowe z gulaszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i kroimy na spore kawałki. Przekładamy do miski i wsypujemy przyprawy, dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek i mieszamy. Szparagi i ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy na kawałki i gotujemy do miękkości. Przelewamy na cedzak i odsączamy z wody.
    Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju i wlewamy 3/4 szkl wody, zagotowujemy. Do pozostałej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Do gulaszu dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku, wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
    Ziemniaki i szparagi rozgniatamy i dodajemy resztę składników, dokładnie wyrabiany i robimy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
    Mizeria : ogórki dokładnie myjemy i wycieramy do sucha, ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Wsypujemy sól i mieszamy, zlewamy nadmiar płynu, dodajemy resztę składników i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować