Pulpety mięsno - brokułowe w sosie marchewkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne mięsne pulpety z dodatkiem brokuła. Polecam na obiad.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g brokuła
    250 g mięsa mielonego
    1 surowe jajko
    1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki majeranku
    4 łyżki kaszy manny
    300 ml gorącej wody
    1 marchewka
    100 ml zimnej wody
    1 łyżka mąki
    6 łyżek śmietanki 30%
    sól do smaku do sosu
    pieprz do smaku do sosu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety mięsno - brokułowe w sosie marchewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej i wkładamy do garnka z gorącą wodą, zagotowujemy.
    Do miski wkładamy : mięso, drobno pokrojony brokuł, jajko, przyprawy, kaszę manną, natkę pietruszki. Formujemy pulpety i dokładamy do garnka, gotujemy około 15 - 20 minut pod przykryciem.
    Wodę mieszamy z mąką i wlewamy do pulpetów pod koniec gotowania, dodajemy śmietankę, przyprawy, wszystko razem zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować