Galaretka drobiowa z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Galaretka z kaszą jaglaną jest delikatna w smaku i bardzo sycąca. Przygotowana z mięsa i warzyw z rosołu. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 szkl kaszy jaglanej
    1 szkl wody - do gotowania kaszy
    gorąca i zimna woda do przepłukania kaszy
    2 szkl rosołu
    2 łyżki żelatyny
    1 ugotowana marchew z rosołu
    1 ugotowana pietruszka z rosołu
    1 ćwiartka z kurczaka z rosołu
    silikonowe foremki
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Przystawki

Galaretka drobiowa z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przekładamy na sitko i przepłukujemy gorącą i zimną wodą. Kaszę wkładamy do zagotowanej wody i gotujemy, od czasu do czasu mieszamy. Gotujemy do momentu aż kasza będzie sypka. Odstawiamy i studzimy.
    Rosół zagotowujemy i wsypujemy żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy.
    W międzyczasie oddzielamy mięso od kości i kroimy na drobno. Warzywa kroimy w kosteczkę. Na dno silikonowych foremek układamy listki umytej natki pietruszki. Do kaszy wlewamy kilka łyżek rosołu i mieszamy. Kaszę przekładamy do foremek i lekko ugniatamy, wstawiamy do lodówki do stężenia.
    Na stężoną galaretkę wkładamy pokrojone mięso i warzywa, łyżką wlewamy rosół i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować