RYŻ ZAPIEKANY Z BRZOSKWINIAMI I MANNĄ KOKOSOWĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smak ryżu idealnie komponuje się z brzoskwiniami oraz nutą kokosową. Propozycja idealna na śniadanie lub podwieczorek.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
    1 szklanka wody
    2 szklanki mleka
    2 brzoskwinie
    2 łyżki miodu
    3 łyżki manny kokosowej
    1 łyżka soku z cytryny
    1 jajko
    masło do smarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Śniadanie

Ryż zapiekany z brzoskwiniami i manną kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż płuczemy pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka i zalewamy wodą oraz mlekiem. Gotujemy do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn. Odstawiamy do ostudzenia.
  • 2. Brzoskwinie myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy pestkę, a następnie kroimy w kostkę. Do ostudzonego ryżu dodajemy miód, mannę kokosową, sok z cytryny oraz jajko i wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu wrzucamy kawałki brzoskwiń i delikatnie mieszamy.
  • 3. Kokilki lub naczynie do zapiekania smarujemy masłem i napełniamy masą ryżową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować