Ryż z truskawkami i bitą śmietaną

4.46 (150 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Na obiad, na deser, na śniadanie, na Walentynki. Dobry na każdą okazje i bez okazji.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 2 torebki ryżu
    - mrożone lub świeże truskawki
    - śmietana 36 proc.
    - 3 łyżki cukru kryształ
Wystaw ocenę:

4.46 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż z truskawkami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ryż na wodzie, ewentualnie jak ktoś woli - na mleku. Według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Truskawki blendujemy na mus. Jeśli są mrożone najpierw należy je lekko rozmrozić. Kilka sztuk zostawiamy do ozdoby.
  • 3. Śmietanę z cukrem kryształem ubijamy mikserem.
  • 4. Ryż wyciągamy z woreczków i rozkładamy do małych miseczek - z dwóch torebek wyjdą trzy do czterech porcji. Na ryż polewamy truskawkowy mus. Na mus dajemy bitą śmietanę, a na nią polewamy jeszcze trochę musu i dajemy truskawki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować