Ryż z piersią z kurczaka i szpinakowym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ryż ze swojską piersią z kurczaka i swojskim szpinakowym nadzieniem.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Torebka ryżu
    Pojedyncza pierś z kurczaka
    Garść szpinaku
    Ulubione mrożone warzywa
    Przyprawy - sól, pieprz
    Zioła np. majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z piersią z kurczaka i szpinakowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż z piersią kurczaka i szpinakowym nadzieniem 1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Naciąć nożem głęboką kieszonkę. Liście szpinaku dokładnie umyć, pozbyć się ogonków. Osuszyć. Dodać do powstałej kieszonki w piersi z kurczaka. Przyprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Gotować na parze wraz z mrożonymi warzywami około 25 minut. Torebkę ryżu ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Gotowe warzywka wyłożyć na ryż.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Szpinak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować