Kruche ciasteczka serowe z jabłkiem posypane cukrem pudrem.
50 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
ok. 350g mąki pszennej (+ mąka do podsypania)
250g półtłustego twarogu (ja dałam chudy i też spokojnie dał radę)
Kostka masła
2-3 łyżeczki cukru waniliowego
Trzy jabłka
Cukier puder do posypania
Kruche ciasteczka serowe z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki połączyć i wyrobić jak na kruche ciasto. Owinąć folią i schować do lodówki na 30 minut. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Ciasto rozwałkować na ok 0,5 cm (można cieniej, jak ktoś woli) i wykrawać kółka, umieścić plasterek jabłka i brzegi zlepić. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut, aż się lekko zarumienią. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Porady
Jabłka lepiej pokroić na cienkie plasterki, niż grube.
Komentarze