Pasztet rybny

4.5 (185 ocen)

  • 2 godz.

Z nadmiaru ryb wymyśliłam pasztet. Polecam pyszny pasztet.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 kg ryby -leszcz
    1 kg podgardla wieprzowego
    2 marchewki
    2 jaka
    2 okrągłe bułeczki
    kucharek
    sól.pieprz
    2 łyżki natki pietruszki

Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasztet

Pasztet rybny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-01l581h 1. Bułeczki namoczyć w wodzie. Marchewkę, obrać i ugotować, przekręcić przez maszynkę. Rybę sparzyć w gorącej wodzie.
    Wyjąć z wody, usunąć ości.
  • image-01gdfy7 2. .Rybę przekręcić przez maszynkę.
  • image-19n6b9d 3. Podgardle przekręcić przez maszynkę.
  • image-06f32ij 4. Mięso z ryby i wieprzowiny połączyć , dodać marchewkę, wyciśniętą bułkę, jajka, przyprawy. Masę dokładnie wyrobić.
  • image-1kmkyoy 5. Przygotować naczynie żaroodporne , posmarować tłuszczem, wyłożyć masą mięsną. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piec 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Leszcz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować