Zawijaniec mięsny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Idealny do czerwonego barszczu, zamiast tradycyjnych krokietów czy pasztecików.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -30 dag mąki
    -20 dag margaryny
    -5 dag drożdży
    -3/4 gęstego jogurtu naturalnego
    -1/2 łyżeczki soli
    -1 łyżeczka czosnku granulowanego

    Nadzienie:
    -60 dag mięsa mielonego
    -1 cebula
    -jajko
    -3-4 łyżki bułki tartej
    -przyprawa do mięsa mielonego,sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Dania główne

Zawijaniec mięsny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ciasto:Drożdże mieszamy z jogurtem. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę,sól oraz czosnek siekamy, dodajemy jogurt z drożdżamy zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 30 min.
  • 2. Nadzienie:cebulę kroimy z kostkę,mięso przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki , przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
  • zawijaniec mięsny 3. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt ok.30*40 cm na grubość 1,5 cm. Rozkładamy mięso i zawijamy jak roladę. Przekładamy do keksówki. Pieczemy 60-70 min w temp.180stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować