Ryba zapiekana z warzywami

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowanej zapiekanki z rybą jeszcze nie jedliście. Nie masz pomysłu na piątkowy obiad, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Filety rybne zapiekane z warzywami, idealne połącznie, danie rozpływa się w ustach. Spróbuj i przekonaj się.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg fileta rybnego
    • 10 dag fasolki szparagowej
    • 10 dag groszku ( mrożonego)
    • 10 dag mini marchewek
    • 10 dag sera żółtego w plastrach
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • Przyprawa do ryby
    • Sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Ryba zapiekana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Fileta myję, osuszam, doprawiam przyprawą oraz solą. Panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układam w naczyniu żaroodpornym i przykrywam każdy kawałek ryby żółtym serem.
  • warzywa 2. Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu układam na żółtym serze.
    Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
  • danie 3. Danie gotowe, podaję z ziemniakami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować