Ryba w żurawinowym płaszczyku

4.5 (170 ocen)

Filety rybne pieczone z dodatkiem żurawiny.

Składniki:

  • 50 dag filetów z ryby morskiej
    5 łyżek żurawiny do mięs
    3 łyżeczki drobno posiekanej ostrej papryczki
    1 cebula
    sól
    pieprz cytrynowy
    masło do wysmarowanie formy
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w żurawinowym płaszczyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety oprószamy solą i pieprzem cytrynowym, odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
  • 2. Żurawinę miksujemy, dodajemy drobno posiekaną cebulę i ostrą papryczkę. Wszystko razem mieszamy.
  • ryba z żurawiną 3. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzchu układamy masę żurawinową. Odstawiamy na kolejną godzinę.
  • 4. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne Ryby Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować