Ryba w sosie pomidorowo-paprykowym

4.5 (175 ocen)

Szybkie i proste danie na obiad.Świetnie smakuje z ryżem.

Składniki:

  • Składniki :
    1 filet świeżej ryby ( u mnie pstrąg),
    1/2 papryka zielona,
    1/2 papryka czerwona,
    1 cebula,
    opakowanie pomidorów z puszki, szklanka bulionu,
    4 łyżki masła,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w sosie pomidorowo-paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną cebulę. Duś 3-4 minuty i wrzuć pokrojoną paprykę zieloną i czerwoną w paski. Smaż 5 minut co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory z zalewą i bulion. Duś 5 minut. Rybę oczyść, oprósz pieprzem i solą oraz podziel na kawałki. Ułóż rybę na sosie pomidorowym i połóż kawałki masła. Przykryj rondel i duś 10 minut. Dla złagodzenia smaku możesz dodać 2 łyżki śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować