RYBA PŁOTKA - PŁOĆ PIECZONA W FOLII w prodiżu

4.5 (158 ocen)

  • Łatwy

smaczna, delikatna płotka....SMACZNEGO!!!

  • Łatwy

Składniki:

  • - płoć: 2 sztuki
    - jarzynka 1/2 łyżeczki na rybę: 1 łyżeczka
    - pieprz mielony 1/2 łyżeczki na rybę: 1 łyżeczka
    - papryka słodka 1/2 łyżeczki na rybę: 1 łyżeczka
    - por: 1 sztuka
    - cytryna-sok 1łyżeczka na rybę: 2 łyżeczki
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - olej 1 łyżka na rybę: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba płotka - płoć pieczona w folii w prodiżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie płotki do pieczenia 1. ** Używam prodiż z grzałką góra/dół.



    ** Świeżą rybę dobrze oskrobać z łusek
    i usunąć wnętrzności - umyć

    ** Rybę położyć na folii, posypać: pieprz, wegeta, papryka słodka, sok z cytryny, por włożyć w środek ryby, skropić olejem zawinąć dobrze folię i na kilka godzin do lodówki.

    ** Rybę w folii włożyć do nagrzanego prodiża, włączyć i piec ok. 20 - 30 min., zależy od wielkości płotek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować