Rurki z pesto trapanese

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ten lekki obiad pachnie latem i słoneczną Italią. Ma w sobie wszystko, co najlepszego we włoskich daniach: pomidory, bazylię,oliwę,parmezan,czosnek,jest lekkie i łatwe do przyrządzenia. Viva Italia!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - płatki migdałowe uprażone: 0.33 szklanki
    - świeża bazylia: 0.5 pęczka
    - czosnek ząbki: 2 sztuki
    - pomidor: 4 sztuki
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - parmezan: 0.33 szklanki
    - makaron penne - 2 porcje: 2 sztuki
    - oliwa: 0.33 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rurki z pesto trapanese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały umieszczam w blenderze i miksuję chwilę do wielkości ziarenek ryżu, odkładam.

    W blenderze umieszczam bazylię, czosnek, oliwę, ser, pomidory i sól oraz miksuję. Dodaję migdały i jeszcze kilka sekund miksuję.

    Mieszam ze świeżo ugotowanym makaronem, podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować