Domowe rurki z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybki deser do dobrej herbatki.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    Mąka pszenna 2 szklanki
    Margaryna 1 kostka
    Drożdże 1 dag
    Cukier puder 1 łyżka
    Kwaśna śmietana 2 łyżki
    Składniki na nadzienie:
    Marmolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Marmolady

Domowe rurki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Z podanych składników zagnieść ciasto i zostawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty o boku 6 cm. Posmarować marmoladą, zwinąć w rurki i piec w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do zrumienienia. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować