Sałatka z jajkami, awokado, chrupiącymi pestkami dyni, pachnąca świeżymi ziołami i zawinięta w plastrach szynki to świetna propozycja szybkiej w przygotowaniu imprezowej przekąski oraz ciekawa forma podania drugiego śniadania.
Rulony z szynki z jajeczną sałatką z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, wystudzić i pokroić w drobną kostkę.
2.Awokado obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem
z cytryny.
3.Cebulę, rzodkiewki i szczypiorek drobno posiekać.
4.Pestki dyni i słonecznik uprażyć na suchej patelni.
5.Jajka, awokado, cebulę, rzodkiewki, szczypiorek, pestki dyni, słonecznik przełożyć do miski i wymieszać. Następnie dodać jogurt naturalny, majonez, musztardę, posiekaną kolendrę, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
6.Sałatkę nakładać na plastry szynki i zwijać w rulony, które następnie związać szczypiorkiem.
Komentarze