Roladki z szynki z pastą jajeczną w galarecie

4.49 (152 ocen)

Roladki przygotowane w ten sposób ładnie się prezentują i są smaczne. Przygotowałam je na święta, bardzo wszystkim smakowały. Z powodzeniem możemy je przygotować na różne imprezy karnawałowe.

Składniki:

  • 5-6 plasterków szynki
    3 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka chrzanu tartego
    Sól, pieprz
    Galareta:
    0,5 litra bulionu warzywnego
    3 łyżeczki żelatyny
    Dodatkowo:
    Kilka łyżek kukurydzy konserwowej
    Kilka łyżek groszku konserwowego
    Kawałek czerwonej papryki
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z szynki z pastą jajeczną w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy majonez oraz chrzan, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Plastry szynki smarujemy przygotowaną pastą, zwijamy i układamy na półmisku. Paprykę kroimy w kostkę, układamy razem z groszkiem i kukurydzą wokół roladek. Żelatynę zalewamy niewielka ilością zimnej wody, odstawiamy na kilka minut żeby napęczniała. Bulion zagotowujemy, dodajemy żelatynę, mieszamy, odstawiamy do ostudzenia, tężejącą galareta zalewamy roladki, wstawiamy do lodówki i pozostawiamy do momentu aż galareta stężeje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować