Rozmarynowy gulasz wołowy

0 (0 ocen)

Mój sposób na pyszny, aromatyczny gulasz wołowy

Składniki:

  • - 1kg wołowiny ( u mnie szponder)
    - trochę mąki typ.650 do podsypania
    - 250 ml czerwonego wina u mnie Celebro
    - porządna garść świeżego rozmarynu lub solidna łyżka suszonego
    - listki laurowe, ziele angielskie, czerwona papryka słodka i ostra w proszku, sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Rozmarynowy gulasz wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę myjemy osuszamy i kroimy w kostkę tak ok. 2cm. Zasypujemy trochę mąką i smażymy na złoty kolor na patelni. Przekładamy do garnka zalewamy wodą lub bulionem ale tylko tyle, żeby przykryło mięso. Dodajemy listki laurowe, ziele angielskie i dusimy . Po około godzinie dolewamy wino, mieszamy i dalej dusimy. Mniej więcej 20 min przed końcem gotowania dodajemy rozmaryn i resztę przypraw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować