REKLAMA

Ciasto bananowo -kokosowe

wyświetlono: 86 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

To ciasto to dowód, że można przyrządzić smakołyk, nie dodając grama cukru.

opublikowany: 26.01.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 1 godz. 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - 150 g mąki migdałowej

    - 170g mąki pszennej

    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    - 1 łyżeczka sody

    - 4 banany - takie najlepiej już zczerniałe

    - 80g wiórków kokosowych

    - 4 jajka

    - 5 łyżek oleju

    - można dodać rodzynki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy ze sobą suche składniki czyli: mąki, proszek, sodę oraz 50g wiórków kokosowych ( ew. rodzynki) - resztę zostawiamy do posypania na wierzch. W osobnym naczyniu rozrdabniamy drobno 3 banany, dodajemy jajka i olej i znów dobrze mieszamy. Dodajemy suche składniki i znów mieszamy. Całość wlewamy do okrągłęj lub prostokątnej blachy 24cm, wyłożonej papierem od pieczenia. Na wierzch skarajamy pozostałego banana ( można dodać dwa lub nawet 3 ) i posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy ok.40min w temp 170C.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Mienta Mienta

Ciasto bananowo-kokosowe

Cudowne, rozpływające się w ustach...szkoda, że tak szybko znika ;)

kategoria: Ciasta Desery opublikowany: 19.11.2012 | wyświetlono: 642 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: Magdalena G

Placuszki bananowo-kokosowe

pokochają je nie tylko dzieci!

kategoria: Placki opublikowany: 24.09.2017 | wyświetlono: 271 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE