Ciasto bananowo -kokosowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

To ciasto to dowód, że można przyrządzić smakołyk, nie dodając grama cukru.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 150 g mąki migdałowej

    - 170g mąki pszennej

    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    - 1 łyżeczka sody

    - 4 banany - takie najlepiej już zczerniałe

    - 80g wiórków kokosowych

    - 4 jajka

    - 5 łyżek oleju

    - można dodać rodzynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto bananowo -kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy ze sobą suche składniki czyli: mąki, proszek, sodę oraz 50g wiórków kokosowych ( ew. rodzynki) - resztę zostawiamy do posypania na wierzch. W osobnym naczyniu rozrdabniamy drobno 3 banany, dodajemy jajka i olej i znów dobrze mieszamy. Dodajemy suche składniki i znów mieszamy. Całość wlewamy do okrągłęj lub prostokątnej blachy 24cm, wyłożonej papierem od pieczenia. Na wierzch skarajamy pozostałego banana ( można dodać dwa lub nawet 3 ) i posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy ok.40min w temp 170C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować