Rosół z pieczarkami

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często urozmaicam tradycyjne potrawy, dodając odrobinę własnego pomysłu.

Składniki:

  • średni kurczak
    3 marchewki
    pietruszka
    cebula
    25 dag pieczarek
    łyżka przecieru pomidorowego
    2-3 ząbki czosnku
    przyprawa uniwersalna
    2 łyżki posiekanego koperku
    kilka ziaren czarnego i czerwonego pieprzu
    20 dag mąki
    2 jajka
    olej do smażenia
    sól, mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy i gotujemy
    na małym ogniu.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w plasterki i z warzywami wsypujemy do wywaru. Dodajemy przecier i ziarna pieprzu. Doprawiamy mielonym pieprzem, solą i przyprawa uniwersalną.
    Gotujemy, aż warzywa i mięso będą miękkie.
  • 3. Robimy makaron: z mąki, jajek, szczypty soli i wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i kroimy w 1-cm paski. Chwilę gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
  • 4. Kurczaka wyjmujemy. Mięso oddzielamy od kości, kroimy w kawałki i wkładamy do garnka. Dodajemy makaron i koperek. Zagotowujemy.

    Zupę możemy też ugotować na 2-3 udkach z kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować