Roladki z pastą jajeczną

  • wyświetlono: 1217 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Przepis na pastę jest mojego autorstwa. Sposób wykonania podpatrzyłam w programie kulinarnym.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Ewelina Dębska, Łódź
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

8 plastrów sera topionego
2 jajka
1/2 pęczka rzodkiewek
1/2 czerwonej papryki
pęczek szczypiorku
po garści posiekanej bazylii i oregano
8 plastrów szynki
łyżka majonezu
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki z pastą jajeczną

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i drobno siekamy.
  • 2. Warzywa myjemy i siekamy (kilka piórek szczypiorku odkładamy). Dodajemy jajka i zioła. Mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Na każdy plaster sera nakładamy pastę. Zwijamy w roladkę i zawijamy w folię. Wkładamy do lodówki na co najmniej 15 minut. Przed podaniem folię usuwamy, roladki zawijamy w wąskie plastry szynki i przewiązujemy
    szczypiorkiem.
PP_01-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Twój pomysłjajkoser topiony

Komentarze

Podobne przepisy

Mini koszyczki z pastą jajeczną

Dodane przez: KatarzynaJ

Koszyczki z pastą jajeczną

Koszyczki to idealna propozycja...

Babeczki z pastą jajeczną i szynką

Dodane przez: bogusia82

Babeczki z pastą jajeczną i szynką

Bardzo lubię pastę jajeczną z szynką....

grzanki z pastą jajeczną

Dodane przez: an_na1

grzanki z pastą jajeczną

Mimo że brzmi banalnie, smakuje...

 Kanapka z pastą jajeczną 
i suszonymi pomidorami

Dodane przez: Anyzkowo

Kanapka z pastą jajeczną i suszonymi pomidorami

Pyszne kanapki z pastą jajeczną...

image-15ecwc0

Dodane przez: Kasia_S

Francuskie babeczki z pastą jajeczną

bardzo smaczne, na jeden kęs, idealne...

Wiosenne tortille z pastą jajeczną

Dodane przez: joanna30

Wiosenne tortille z pastą jajeczną

Smaczna i efektowna wiosenna przekąska....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE