Roladki z pastą jajeczną

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis na pastę jest mojego autorstwa. Sposób wykonania podpatrzyłam w programie kulinarnym.

Składniki:

  • 8 plastrów sera topionego
    2 jajka
    1/2 pęczka rzodkiewek
    1/2 czerwonej papryki
    pęczek szczypiorku
    po garści posiekanej bazylii i oregano
    8 plastrów szynki
    łyżka majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Ser

Roladki z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i drobno siekamy.
  • 2. Warzywa myjemy i siekamy (kilka piórek szczypiorku odkładamy). Dodajemy jajka i zioła. Mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Na każdy plaster sera nakładamy pastę. Zwijamy w roladkę i zawijamy w folię. Wkładamy do lodówki na co najmniej 15 minut. Przed podaniem folię usuwamy, roladki zawijamy w wąskie plastry szynki i przewiązujemy
    szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować