Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dobrze trafiłeś mam dla Ciebie przepis. Kotlety z mięsa mielonego z mozzarellą i papryką w chrupiącej panierce, co Ty na to? Wypróbuj i przekonaj się.
Roladki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, dwie łyżki bułki tartej, wlewam śmietanę. Mięso dokładnie wyrabiam.
2.Ser mozzarellę kroję w plasterki, paprykę kroję w paski.
Mięso kształtuję w kulę, rozpłaszczam, na środku układam po plasterku sera oraz papryki.
3.Mięso zwijam w roladkę, panieruję w mące pszennej, roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej.
Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruje olejem i piekę rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4.Kotlety gotowe, podaję z sałatka i ziemniakami.
Smacznego.
Komentarze