Roladki z mięsa mielonego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dobrze trafiłeś mam dla Ciebie przepis. Kotlety z mięsa mielonego z mozzarellą i papryką w chrupiącej panierce, co Ty na to? Wypróbuj i przekonaj się.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 kulka mozzarelli
    • ½ słoika papryki konserwowej
    • 1 cebula
    • 3 jajka całe
    • 2 łyżki bułki tartej + do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • 2 łyżki oleju
    • 1 łyżka majeranku
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
    • 2 łyżki śmietany 12%
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Roladki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, dwie łyżki bułki tartej, wlewam śmietanę. Mięso dokładnie wyrabiam.
  • farsz 2. Ser mozzarellę kroję w plasterki, paprykę kroję w paski.
    Mięso kształtuję w kulę, rozpłaszczam, na środku układam po plasterku sera oraz papryki.
  • roladki 3. Mięso zwijam w roladkę, panieruję w mące pszennej, roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej.
    Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruje olejem i piekę rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • danie 4. Kotlety gotowe, podaję z sałatka i ziemniakami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować