Znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone, oto przepis dla Ciebie. Szybki, prosty sposób przygotowania, a ich smak rozpływa się w ustach.
Kotlety mielone z farszem w sosie z nutką ziół włoskich.
Roladki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Do miski przekładam mięso, wbijam jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, bułkę tartą, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i wyrabiam masę mięsną.
2. Cebulę obieram. Cebulę, ogórki, pieczarki drobno kroję.
3. W dłoniach formuję kulkę, rozpłaszczam ją dłonią, na środku mięsa układam porcję z ogórków i pieczarek.
2.4. Mięso zwijam, tworząc roladki, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron, aż mięso się zarumieni.
3.5. Następnie podlewam bulionem, dodaję pastę paprykową, wsypuję tymianek, oregano, bazylię, 10 minut gotuję, zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję.
4.6. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.
Komentarze