ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO

4.5 (197 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

ROLADKI W INNEJ WERSJI CZYLI Z MIĘSA MIELONEGO SĄ BARDZO DOBRE I CZAS PIECZENIA JEST SKRÓCONY GDYŻ MIĘSO MIELONE SZYBCIEJ SIĘ ROBI POLECAM ...:)))

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 GR MIĘSA MIELONEGO
    -BOCZEK KILKA PLASTRÓW
    -OGÓREK KONSERWOWY 2 SZT
    -1 CEBULA
    -PAPRYKA CZERWONA,ZIELONA
    -PIETRUSZKA LUB LUBCZYK
    -MUSZTARDA
    -SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK,PAPRYKA SŁODKA,KURKUMA
    -2 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ 1 JAJKO
    -MARGARYNA
    -1-2 ŁYŻKI MĄKI 1-2 ŁYŻKI ŚMIETANY 18%
    -FOLIA SPOŻYWCZA
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Roladki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO 1. -DO MIĘSA DODAJEMY JAJKO ,BUŁKĘ TARTĄ ,PRZYPRAWY I CAŁOŚĆ MIESZAMY
    -
  • ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO 2. -MIĘSO DZIELIMY NA 5 CZĘŚCI
    -ROZKŁADAMY NA FOLI SMARUJEMY MUSZTARDĄ
  • ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO 3. -NA MIĘSO NAKŁADAMY FARSZ
  • ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO 4. -ZA POMOCĄ FOLI ZWIJAMY ROLADKI NAJPIERW BOKI NASTĘPNIE ROLADĘ ZAWIJAMY
  • ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO 5. -ROLADKI SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR NASTĘPNIE PODLEWAMY LETNIĄ WODĄ DUSIMY OK.10-15 MIN NA LEKKIM OGNIU
    -NASTĘPNIE ROBIMY ZASMAŻKĘ MĄKA +ŚMIETANA +WODA I ROBIMY SOS SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować