Roladki z mięsa mielonego

4.46 (199 ocen)

Dla urozmaicenia tradycyjne kotlety mielone możemy wzbogacić farszem.

Składniki:

  • 500 g mięsa z łopatki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
    1 jajko
    pieprz
    sól
    bułka tarta
    1/3 papryki czerwonej
    1/3 papryki zielonej
    50 g żółtego sera
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (199 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso 1. Do zmielonego mięsa dodać startą cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, jajko i łyżkę tartej bułki. Wyrobić jak na tradycyjne kotlety mielone.
  • Papryka 2. Paprykę drobno pokroić.
  • Ser 3. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej.
  • Roladki 4. Mięso podzielić na cztery. Z każdej części uformować prostokątny placek, posypać serem a następnie papryką. Zwinąć roladki.
  • Roladki 5. Obtoczyć w bułce tartej.
  • Roladki 6. Smażyć na wolnym ogniu, na rumiano ze wszystkich stron.
  • Roladki z mięsa mielonego 7. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować