Roladki z mięsa mielonego

4.5 (144 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne roladki z mięsa drobiowego z farszem z szynki, sera żółtego i natki pietruszki.
Najlepiej smakują polane sosem czosnkowym w towarzystwie kaszy gryczanej i ulubionej surówki :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego ( u mnie z indyka)
    3 plastry szynki
    3 plastry żółtego sera
    1 pęczek natki pietruszki
    1 mała cebula
    majeranek
    mielona słodka i ostra papryka
    1 jajko
    3-4 łyżki bułki tartej
    2 łyżki oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki Ser

Roladki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z mięsa mielonego 1. Mięso mielone przełóż do miski, wbij jajko. Dodaj posiekaną cebulę, majeranek, mieloną słodką i ostrą paprykę oraz bułkę tartą. Przypraw do smaku solą i pieprzem i wyrób na gładką masę.
  • Roladki z mięsa mielonego 2. Masę mięsną rozłóż na papierze, po czym uformuj prostokąt.Na mięsie rozłóż umytą, posiekaną natkę pietruszki oraz plastry sera i szynki. Całość zwiń w roladę (zwijając u krótszego boku), po czym przełóż do lodówki na 2 godziny.
  • Roladki z mięsa mielonego 3. Po tym czasie roladę pokrój na tej samej wielkości plastry i rozłóż na papierze do pieczenia. Skrop oliwą i piecz 30 minut w 180 st. Podawaj np. z kaszą gryczaną i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Natka pietruszki Ser żółty Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować