Roladki z kurkami, serem i pietruszką

0 (0 ocen)

Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają kurki tak jak ja! Takie roladki z podpieczoną cebulką, czosnkiem, aromatem pietruszki i ciągnącym serem są rewelacyjne!

Składniki:

  • 300 g filetu z piersi kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    100 g kurek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1 szklanka żółtego sera
    Sól
    Pieprz
    1 jajko
    Bułka tarta do panierowania
    Oliwa z oliwek
    Dodatkowo:
    1,5 szklanki wody
    100 g ryżu
    5 łyżek mrożonego groszku
    1 łyżka suszonej marchewki
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z kurkami, serem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Każdy płat rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Kurki oczyszczamy i myjemy. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy kurki, dusimy do miękkości. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach, pietruszkę siekamy. Na każdym płacie mięsa rozkładamy cebulę z kurkami, natkę pietruszki i ser. Wszystko zwijamy w ciasną roladkę. Każdą panierujemy w przyprawionym solą i pieprzem rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony.
    W garnku gotujemy wodę. Wsypujemy ryż, mrożony groszek i marchewkę. Solimy. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurczak Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować