Roladki schabowe z papryką, ogórkiem i dymką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry schabu myjemy i osuszamy. Mięso delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem.
Paprykę i ogórka kroimy w słupki. Cebulę dymkę ( bez szczypiorku ) czyścimy i myjemy. Stawiamy garnek z wodą ( 1 i 1/2 szkl ) na gazie, zagotowujemy.
Na każdym kawałku mięsa kładziemy kawałek cebuli, papryki, ogórka i zwijamy roladki, związujemy nitką.
Roladki posypujemy przyprawami i obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą i gotujemy do miękkości.
Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy.
Roladki wyjmujemy z garnka i wlewamy wodę z mąką, dodajemy przyprawy i zagotowujemy. Wkładamy roladki do sosu.
Komentarze