Roladki schabowe z papryką, ogórkiem i dymką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Takie roladki schabowe najlepiej smakują z ziemniakami, ale też świetnie pasują do ryżu czy makaronu. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na roladki :
    3 plastry schabu
    1/4 papryki pomarańczowej
    1 ogórek konserwowy
    3 kawałki cebuli dymki
    sól
    pieprz
    mąka do roladek
    olej do smażenia
    Na sos :
    1 i 1/2 szkl wody
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki suszonej bazylii
    1/4 łyżeczki pieprzu
    50 ml zimnej wody
    1 łyżeczka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe z papryką, ogórkiem i dymką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu myjemy i osuszamy. Mięso delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem.
    Paprykę i ogórka kroimy w słupki. Cebulę dymkę ( bez szczypiorku ) czyścimy i myjemy. Stawiamy garnek z wodą ( 1 i 1/2 szkl ) na gazie, zagotowujemy.
    Na każdym kawałku mięsa kładziemy kawałek cebuli, papryki, ogórka i zwijamy roladki, związujemy nitką.
    Roladki posypujemy przyprawami i obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą i gotujemy do miękkości.
    Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy.
    Roladki wyjmujemy z garnka i wlewamy wodę z mąką, dodajemy przyprawy i zagotowujemy. Wkładamy roladki do sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować