Roladki schabowe z papryką, ogórkiem i dymką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Takie roladki schabowe najlepiej smakują z ziemniakami ale też świetnie pasują do ryżu lub makaronu. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na roladki
    3 plastry schabu
    1/ 4 papryki pomarańczowej
    1 ogórek konserwowy
    3 kawałki cebuli dymki
    sól
    pieprz
    mąka do oprószenia roladki
    olej do smażenia
    Na sos
    0,5 litra wody
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki suszonej bazylii
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 szklanki wody
    1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z papryką, ogórkiem i dymką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z papryką, ogórkiem i dymką 1. Plastry schabu myjemy i osuszamy. Mięso delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem.

    Paprykę i ogórka kroimy w słupki. Cebulę dymkę ( bez szczypiorku ) czyścimy i myjemy. Stawiamy garnek z wodą ( 0,5 litra ) na gazie, zagotowujemy.

    Na każdym kawałku mięsa kładziemy kawałek cebuli, papryki i ogórka i zawijamy roladki, obwiązujemy nitką.

    Roladki oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dusimy aż mięso będzie miękkie.

    Roladki wyjmujemy, dodajemy przyprawy i zagęszczamy sos, wkładamy roladki i ponownie zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ogórek Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować