Roladki schabowe z ogórkiem papryką i serem feta

4.51 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięsne roladki, to jeden z naszych ulubionych obiadów, bo można w nich dowolnie zmieniać farsze. Do tego dowolne dodatki i możemy zajadać z apetytem :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu (ok.500 g)
    2 ogórki konserwowe
    po 2 strąki papryki konserwowej czerwonej i żółtej
    150 g sera feta
    2 łyżeczki musztardy
    sól, pieprz
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z ogórkiem papryką i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie roztrzep na kotlety. Przypraw z obu stron solą i pieprzem i posmaruj musztardą. Ogórki i paprykę osącz zalewy, ogórki przekrój na pół. Paprykę i ser feta pokrój na niewielkie paski. Na plastrach mięsa rozłóż paprykę, ogórka i fetę, zwiń w roladkę.
  • 2. Roladki obtocz w mące, po czym podsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania wraz z tłuszczem, z którym się smażył i piecz pod przykryciem jeszcze 30 minut w 180 st. Podczas pieczenia polewaj tłuszczem. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Musztarda Schab

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować