Mięsne roladki, to jeden z naszych ulubionych obiadów, bo można w nich dowolnie zmieniać farsze. Do tego dowolne dodatki i możemy zajadać z apetytem :)
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 plastry schabu (ok.500 g)
2 ogórki konserwowe
po 2 strąki papryki konserwowej czerwonej i żółtej
150 g sera feta
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
Roladki schabowe z ogórkiem papryką i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso dokładnie roztrzep na kotlety. Przypraw z obu stron solą i pieprzem i posmaruj musztardą. Ogórki i paprykę osącz zalewy, ogórki przekrój na pół. Paprykę i ser feta pokrój na niewielkie paski. Na plastrach mięsa rozłóż paprykę, ogórka i fetę, zwiń w roladkę.
2.Roladki obtocz w mące, po czym podsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania wraz z tłuszczem, z którym się smażył i piecz pod przykryciem jeszcze 30 minut w 180 st. Podczas pieczenia polewaj tłuszczem. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze