Roladki schabowe z kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczne kotlety - soczyste i delikatne, swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnym połączeniu kilku tajemniczych składników. Takie jak lubi moja rodzina.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu wieprzowego
    • 1 cebula
    • 1 marchew
    • 1/3 główki kapusty włoskiej
    • 1 papryka czerwona
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Roladki schabowe z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obrana i startą na tarce o dużych oczkach marchew.
    Następnie dodajemy obraną z nasion paprykę i pokrojoną w drobną kostkę. Warzywa solimy i 10 minut dusimy.
  • farsz 2. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
  • roladki 3. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • kotlety 4. Roladki gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Papryka Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować