Roladki schabowe nadziewane

4.5 (158 ocen)

  • 20 min

Pyszna propozycja na obiad. Szpinak, kurczak i mozarella są doskonałym uzupełnieniem kotleta wieprzowego.

  • 20 min

Składniki:

  • Na dwie porcje:

    2 plastry schabu
    1/2 piersi kurczaka
    ok 20 liści szpinaku
    5 dkg startego sera mozzarella
    sól, pieprz, przyprawa gyros
    olej do smażenia
    jajko, mąka i bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Roladki schabowe nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka myjemy, kroimy na małe kawałki i smażymy z dodatkiem przyprawy gyros. Kotlety schabowe cieniutko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Układamy liście szpinaku, kurczaka i posypujemy serem mozzarella. Zwijamy w roladkę i związujemy nicią kuchenną. Obgotowujemy w wodzie ok 10 minut. Wyciągamy i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować