Roladki nadziewane leczem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Robiłam leczo i nasunął mi się pomysł, że to doskonały farsz do roladek ze schabu. Wyszły pyszne.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • 2 jajka
    • 1 laska kiełbasy podwawelskiej
    • 10 dag pieczarek
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • ½ puszki groszku konserwowego
    • 3 małe ogórki konserwowe
    • 4 paski papryki konserwowej
    • Chili
    • Przecier pomidorowy
    • 2 łyżeczki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki nadziewane leczem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • kiełbasa 2. 3. Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju.
    4. Pieczarki również kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    6. Kiełbasę oraz pieczarki przekładamy do garnka.
  • warzywa 3. 7. Dodajemy groszek.
    8. Następnie pokrojone drobno ogórki oraz paprykę.
    9. Doprawiamy chili.
  • zaprawka 4. 10. Zalewamy wodą tylko tyle żeby warzywa były przykryte, ponieważ sos musi być gęsty i gotujemy 10 minut.
    11. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy.
    12. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody.
    13. Hartują wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.
  • farsz 5. 14. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
  • roladki 6. 15. Zwijamy w roladki.
  • mąka 7. 16. Obtaczamy w mące.
  • jajko 8. 17. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
  • bułka 9. 18. Panierujemy w bułce tartej.
  • roladki 10. 19. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • roladki 11. 20. Roladki gotowe.
    21. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować