Roladki nadziewane leczem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
2.3. Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju.
4. Pieczarki również kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Kiełbasę oraz pieczarki przekładamy do garnka.
3.7. Dodajemy groszek.
8. Następnie pokrojone drobno ogórki oraz paprykę.
9. Doprawiamy chili.
4.10. Zalewamy wodą tylko tyle żeby warzywa były przykryte, ponieważ sos musi być gęsty i gotujemy 10 minut.
11. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy.
12. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody.
13. Hartują wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.
5.14. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
Komentarze