ROLADKI KURCZAKOWE z wyśmienitym farszem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

farsz musztardowo-pieczarkowo-fasolkowo-serowy - danie wymyslone z chęci zjedzenia czegos wytwornego i cieszacego podniebienie......roladki przyrządzam w ten sposób juz trzeci rok.....

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kurczaka podwójna: 1 sztuka
    - suszone pomidory: 1 łyżeczka
    - suszona bazylia: 1 łyżeczka
    - suszony czosnek: 1 łyżeczka
    - musztarda: 2 łyżeczki
    - czosnek (ząbek): 1 ząbek
    - oliwa: 4 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 3 szczypty
    - ser zólty salami w plasterkach: 2 plastry
    - pieczarki: 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - fasolka szparagowa żołta: 12 sztuk
    - kilka wykalaczek: 8 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki kurczakowe z wyśmienitym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozbijamy delikatnie piersi 1. Piers przecinamy na pół, wycinamy kostki (jesli sa), myjemy, osuszamy i rozbijamy lekko tłuczkiem tak, aby nie uszkodzic za bardzo miesa, a zeby powstał wiekszy płat.
  • piersi w marynacie 2. Przygotowujemy marynate: zmiazdzony zabek czosnku ucieramy ze sola, dodajemy suszone ziola:pomidory, czosnek, bazylie oraz 3 łyzki oleju. Dokladnie mieszamy i nacieramy marynata piersi. Odkładamy na 3 godziny do lodówki.
  • gotujemy fasolke 3. W miedzyczasie fasolke szparagowa myjemy, odcinamy konce i gotujemy okolo 8 minut w osolonej minimalnie wodzie- tak aby fasolka była lekko miekka, ale nie rozgotowana. Ostudzamy.
  • farsz pieczarkowy 4. Pieczarki myjemy i kroimy na male plasterki - dusimy je razem z posiekana cebulka na patelni na pozostalym tłuszczu. Posypujemy pieprzem i sola do smaku. Ostudzamy.
  • piersi z musztarda 5. Wyjmujemy z lodówki piersi. Na kazdy płat nakladamy łyzeczke musztardy i rozsmarowujemy.
  • piersi z farszem pieczarkowo-cebulowym 6. Nastepnie nakladamy 1/2 farszu pieczarkowo-cebulowego i rozsmarowujemy.
  • fasolka w piersiach 7. Dalej ukladamy w poprzek (jak na zdjeciu) 6 sztuk fasolki szparagowej.
  • ser na piersi 8. Na fasolkę nakladamy plasterek sera zółtego.
  • spieta roladka wykalaczkami 9. Wszystko razem delikatnie zawijamy w roladke, spinajac wykalaczkami.
  • roladki smazone na patelni grillowej 10. Tak przygotowane miesko smazymy z 4 stron na patelni grillowej, nie uzywajac juz tłuszczu. Jak sie wszystkie strony roladek zrumienią, zmniejszamy lekko ogien i przykrywamy patelnie pokrywka, duszac roladki jeszcze z 5 minut, aby doszly do siebie w cieple.
  • faszerowane roladki kurczakowe 11. Nam w domu najlepiej smakuja z ryzem dzikim i paraboiled w polaczeniu z sałata zielona i pomidorkami.
  • roladki kurczakowe 12. Polecam, bo są przepyszne
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować