Roladki drobiowe z farszem pieczarkowo-serowym

4.5 (199 ocen)

  • Średni

Bardzo syte roladki w sam raz na niedzielny obiad.

  • Średni

Składniki:

  • - piersi z kurczaka: 600 gramów
    - ser żółty w kostce: 15 dekagramów
    - pieczarki: 5 sztuk
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka pszenna typ 500: 1 łyżka
    - sól do smaku ok.: 0.5 łyżeczki
    - papryka słodka mielona: 1 łyżeczka
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Ser

Roladki drobiowe z farszem pieczarkowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka kroimy w poprzek po połowie. Lekko rozbijamy dłonią, uważając aby nigdzie jej nie przerwać. Posypujemy solą i papryką (papryką tylko z jednej strony). Odstawiamy na bok.
  • 2. Pieczarki kroimy w kosteczkę i prażymy na suchej patelni. Gdy zaczną puszczać soki zdejmujemy z ognia. Ser kroimy w plasterki.
  • Uformowane roladki drobiowe z farszem pieczarkowo-serowym 3. Na pierś, od strony posypanej papryką kładziemy ser, na to pieczarki i całość zawijamy formując roladki. W razie potrzeby można spiąć wykałaczkami.
  • Usmażone roladki drobiowe z farszem pieczarkowo-serowym 4. Uformowane roladki obtaczamy w mące, jajku wymieszanym z pieprzem, bułce tartej i smażymy na rumiano. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować